Spring navigationen over og gå direkte til indhold

“Det er en dejlig dag at være erhvervsdirektør på”

Dansk Industri har netop offentliggjort sin årlige undersøgelse af de danske kommuners lokale erhvervsvenlighed – og Næstved Kommune er rykket hele 18 pladser frem på listen og har fået sin bedste vurdering nogensinde.

Dansk Industri har netop offentliggjort sin årlige undersøgelse af de danske kommuners lokale erhvervsvenlighed – og Næstved Kommune er rykket hele 18 pladser frem på listen og har fået sin bedste vurdering nogensinde.

Hvad siger direktør for Næstved Erhverv Rasmus Holst-Sørensen om vurderingen?

”Det er en dejlig dag at være erhvervsdirektør på, vel nok den bedste i mine 8 år her i Næstved Erhverv. Det er en fantastisk følelse at se resultaterne af mange års hårdt arbejde hos os og hos Næstved Kommune. Vi oplever, at virksomhederne kvitterer for indsatsen. Det gør de dagligt og direkte, men det gør de så også i en undersøgelse som denne.

Mange kan sikkert huske, hvor lavt Næstved lå i DI-undersøgelsen de første mange år. Men vi begyndte en rejse i 2016, og siden har vi arbejdet målrettet med at styrke kommunens erhvervsservice, styrke relationerne mellem kommune og erhvervsliv, styrke informationen til virksomhederne, styrke rammevilkårene med motorvej til Næstved og nye attraktive erhvervsarealer.

Og så har vi arbejdet intelligent sammen med Næstved Kommune om en investeringsfremmeindsats, der har trukket virksomheder og investorer til kommunen, og sikret udviklingsmuligheder til vores eksisterende erhvervsliv."

Direktør Rasmus Holst-Sørensen

Hvor rykker vi?

”Udviklingen i Øverup Erhvervsområdet er i min optik et godt billede på, hvad der foregår. Vi har kunnet holde virksomheder som Novenco og Palles Fragt i byen, og sikret, at de investerer og skaber arbejdspladser her hos os. Stark kommer hertil og bygger stort og nyt, og det samme gør Bauhaus m.fl nu nord for Køgevej. Det giver genlyd, og gør også, at vi lokalt hæver bryst og pande. Det er et andet billede af Næstved, end det de lokale virksomheder har set i mange år. Det tror jeg har en klar effekt på sådan noget som DI-undersøgelsen.

Sammen med Næstved Kommune har vi arbejdet målrettet med at forbedre de punkter, hvor vi haltede. Som et eksempel har byrådet over en årrække fjernet dækningsafgiften, man har halveret byggesagsgebyrerne, og arbejdet målrettet med at effektivisere sagsbehandlingen. Det ses tydeligt i årets DI-undersøgelsen, og kategorien ”Skatter, gebyrer og erhvervsarealer” er nu den kategori, hvor vi klarer os allerbedst.

Samarbejdet med erhvervslivet og byggeriets organisationer om at styrke kommunens procedurer for udbud af håndværksydelser, så det blev nemmere for lokale virksomheder at byde effektivt på kommunens opgaver, skinner også tydeligt igennem.

Jeg bider også mærke i, at virksomhederne synes, at informationen og dialogen med Næstved Kommune er forbedret markant. Særligt dialogen med kommunens politikere vurderes meget stærk. Jeg har i hvert fald registreret, at flere af vores byrådspolitikere i denne periode er meget opsøgende overfor erhvervslivet. De tager på virksomhedsbesøg og interesserer sig for virksomhedernes ve og vel. Det samme gælder for eksempel beskæftigelses- og rekrutteringsudvalget, som har igangsat en turné af virksomhedsbesøg. Det er meget glædeligt og skinner klart igennem i årets undersøgelse. Vores nye initiativ med at afholde jævnlige morgenbriefs for det lokale erhvervsliv, hvor de får aktuel information, og kan komme i direkte dialog med kommunens politiske og administrative ledelse, er også blevet taget meget positivt imod.”

Hvad hvis vi kigger fremad?

”I mål er vi selvfølgeligt langt fra. Der er stadig masser at arbejde med; men et resultat som dette giver blod på tanden. Næstved er nu i en anden liga, end vi har været før. Og spørger du mig, så skal vi helt derop, hvor det er rigtigt sjovt. Jeg fornemmer, at byrådet i den kommende erhvervspolitik kommer til at sætte et ambitiøst mål for, hvor vi skal ligge i denne undersøgelse. Det har man ikke rigtigt turdet før, men nu tør man.

Og vi skal da også have store ambitioner og turde sætte ambitiøse mål! Sydsjællands hovedstad og Danmarks 15. største kommune skal da have en klar ambition om at ligge i toppen blandt de mest attraktive og erhvervsvenlige kommuner i kongeriget. Særligt med de store muligheder en kommende motorvej og Femernforbindelse åbner for os. Så nu tager vi arbejdstøjet på og rækker ud efter stjernerne.”

Læs mere om Næstved Kommunes placering i DIs undersøgelse af lokal erhvervsvenlighed her

Rasmus Holst-Sørensen

Direktør i Næstved Erhverv

SE OGSÅ...

Succés med din detailvirksomhed

Drømmer du om at åbne din egen butik eller løfte din forretning til næste niveau. Book et gratis vejledningsmøde!

Få vejledning om grøn omstilling

Se vores aktuelle kurser og seminarer

Din indgang til kommunen

Få hjælp hos Næstved Erhverv til at finde den rigtige sagsbehandler i kommunen

Mere information...

Opstart af virksomhed

Sparring om ledelse

Hvem er hvem i Næstved Erhverv

Viden om Udbudsportalen