Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Næstved Kommune opnår højeste placering nogensinde i DIs analyse af kommuners erhvervsvenlighed

Næstved rykker 18 pladser frem og lander som nr. 31 i årets DI-analyse. Det er den højeste placering nogensinde, og placerer Næstved som den tredje mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland. Ifølge Næstved Erhvervs direktør er det resultatet af mange års hårdt arbejde hos Næstved Erhverv og hos Næstved Kommune. 

”Vær ikke i tvivl. Det er et virkelig godt resultat og jeg er en glad mand i dag”, udtaler direktør i Næstved Erhverv Rasmus Holst-Sørensen. ”Husk på at det er kombination af rå statistik og virksomhedernes egne vurderinger, der har givet os den gode placering. Resultatet skal også ses i lyset af, at Næstved Kommune for bare 7 år siden indtog en bundposition i DIs måling af erhvervsvenlighed”

En plads som nummer 31 i Danmark er Næstved Kommunes hidtil bedste placering i undersøgelsens historie. Næstved Kommune får de bedste vurderinger på parametrene ”Skatter, gebyrer og erhvervsarealer”, ”Digitale rammer”, ”Sagsbehandling” samt ”Information & dialog”. Der, hvor undersøgelsen giver kommunen den dårligste karakter, er på ” Adgangen til kvalificeret arbejdskraft”.

Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed.

DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 14. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

7950 virksomheder indenfor DI’s brancher, bl.a. fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

Klaus Rønholt, der er formand for DI Sydsjælland siger følgende om resultatet: ”Det er rigtig godt gået af Næstved Kommune med den flotte 31. plads, som dermed for alvor har taget afstand til bunden og i stedet placeret sig godt i den bedre halvdel af ranglisten. Vi ved, at kommunen har haft stor fokus på at løfte servicen overfor det lokale erhvervsliv, samt sikre en god dialog mellem det lokale erhvervsliv og kommunen”.

Se alle resultater fra undersøgelsen her.

Rasmus Holst-Sørensen

Direktør i Næstved Erhverv

SE OGSÅ...


Se vores aktuelle kurser og seminarer

Få vejledning om grøn omstilling

Mere information...

Opstart af virksomhed

Sparring om ledelse

Gode råd til salg & markedsføring

Tilskudsmidler & projektstøtte