Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Bliv klogere på Næstved Kommunes nye udbudsportal 

Chanette Lyngsåe er kontraktansvarlig for rammeaftaler i Team Ejendomme og Projekter i Næstved Kommune, og hun opfordrer alle bygge- og anlægsvirksomheder til at tilmelde sig håndværkerlisten på kommunens nye udbudsportal i Comdia. ”Der er allerede lidt over 40 virksomheder, som har tilmeldt sig og kommunen vil løbende lægge bygge- og anlægsopgaver på budgetter mellem 50.000 til 3 millioner ud på portalen”. 

 

Chanette Lyngsåe, Næstved Kommune

Næstved Erhverv har sat Chanette Lyngsåe i stævne for at blive klogere på kommunens nye udbudsportal i Comdia.

Chanette, Næstved Kommune har fået en ny udbudsportal for bygge- og anlægsopgaver. Hvorfor det?

”Det er der 2 gode grunde til. For det første handler det helt basalt om, at vi som kommune skal sikre en god udbudsservice og skabe gennemsigtighed i vores udbud overfor virksomhederne, og så sikre at vores udbudspligt løftes korrekt. Kommunens nye udbudsportal i Comdia er et afprøvet produkt som anvendes i mange kommuner.

For det andet så har vi forsøgt at imødegå markedet med oprettelsen af vores nye udbudsportal. Næstved Kommune har haft en god sparringsdialog med DI Byggeri, som på vegne af sine medlemmer har opfordret kommunen til at ændre udbudsvilkår på de mindre bygge- og anlægsopgaver, så det bliver knapt så tungt og rigidt at afgive tilbud. Vi arbejder på den nye udbudsportal i Comdia ud fra underhåndsbud efter tilbudsloven. Til hvert udbud vil der være tre bydende tilbudsgivere som udvælges fra kommunens håndværkerliste i en kombination af en automatisk udvælgelse via systemet og en manuel udvælgelse fra kommunes side. Den manuelle udvælgelse sikrer, at virksomheder, der ikke er udtrukket af systemet hen over en længere periode, også får mulighed for at byde. Det giver en større tryghed hos de virksomheder, som er med på portalen, da der hele tiden vil være et kontrolleret flow af nye tilbudsgivere fra håndværkerlisten.”

Hvilke opgaver udbydes via den nye udbudsportal?

”Næstved Kommune kommer til at udbyde alle vedligeholdelses-, renoverings- og anlægsopgaver indenfor fagentrepriserne tømrer, murer, maler, VVS, blikkenslager, EL, gulvarbejde, isolatør, jord-beton-kloak, ventilation, nedrivning, anlægsarbejde og belægningsarbejde i spændet fra 50.000 til 3 millioner kr. Det er således både store og små opgaver, og de vil blive udbudt enten som hoved- eller fagentrepriser.

Den 4. september åbnede Næstved Kommune op for udbudsportalen, og har primo september udbudt 2 hovedentrepriser og 2 fagentrepriser.

Indenfor de næste 3 måneder forventer Næstved Kommune at udbyde både hovedentrepriser og fagentrepriser primært indenfor tømrerfaget, samt en enkelt serviceaftale på ABA-anlæg. Kommunen skal have renoveret vinduer på en fredet bygning, samt renoveret tag på en institution. Der er også enkelte institutioner som skal have udskiftet henholdsvis vinduer, gulv og køkken, samt en enkelt ombygning af toiletter, og et udbud af netværksudtag til CTS undercentraler. Opgaverne vil ligge i spændet fra 75.000 kr. til ca. 600.000 kr.

Det er kort og godt dér, man skal være, hvis man vil løse opgaver for kommunen. Det er gratis som virksomhed at tilmelde sig Næstved Kommunes håndværkerliste i Comdia – og det kræver kun 2 klik!”

Kunne man forestille sig at andre type af opgaver med tiden også bliver lagt ud på den nye udbudsportal?

”Det kunne man sagtens forestille sig. Men nu gør vi os først lige nogle erfaringer indenfor bygge- og anlægsopgaverne i kommunen.”

Hvad er fordelen for kommunen?

”Det aktive tilvalg fra virksomhedernes side bidrager til et godt samarbejde mellem kommunen og de tilmeldte virksomheder. På den gamle udbudsportal oplevede kommunen desværre flere gange, at virksomheder som lå på portalen enten ikke ville afgive bud eller simpelthen ikke eksisterede mere. Med den nye udbudsportal, skal virksomhederne en gang årligt aktivt sige ja tak til fortsat at ligge på håndværkerlisten. Det giver os et godt overblik over, hvilke virksomheder, som gerne vil løse opgaver for kommunen, og giver os samtidig også nogle mere kvalificerede og målrettede tilbud.

Førhen fik vi også mange opkald fra frustrerede virksomheder, som havde svært ved at afgive tilbud og i det hele taget finde rundt på den gamle udbudsportal. Det håber vi at være kommet i hus med den nye portal.”

Hvad er fordelen for virksomhederne?

”Der er flere fordele i det for virksomhederne. Først og fremmest er systemet som sagt langt mere brugervenligt end det gamle. For det andet er der ingen, som bliver forfordelt. Der kan let opstå snak i krogene om, at det altid er de samme virksomheder, der får opgaverne for kommunen. Den utryghed håber vi at eliminere med den nye udvælgelsesmetode, hvor alle virksomheder indenfor det udbudte fagområde er i spil. Selv om man tidligere har vundet et udbud kommer man altså stadig med i udvælgelsesrunden til næste udbud, og dermed har alle virksomheder lige stor chance for at blive valgt ud ved hvert eneste udbud.

Men vigtigst, så betyder det, at kommunen udbyder efter tilbudsloven på den nye udbudsportal, at man som virksomhed nu har en mere realistisk chance for at vinde et udbud, og ikke bruger unødige ressourcer på sin tilbudsafgivning, som det var tilfældet på den gamle udbudsportal, hvor der kunne være alt fra 3 til 20 virksomheder om buddet.”

Hvordan kommer man med på håndværkerlisten?

”Det er ganske nemt. Man går ind på www.comdia.com og opretter sig som bruger. Det er som sagt gratis at være med på portalen. Når brugerprofilen er oprettet, kan man tilmelde sig Næstved Kommunes håndværkerliste på www.comdia.com/naestved-kommune. Det eneste det kræver er, at man læser og acceptere de standardbetingelser, som kommunen har fastsat som indgangskrav for at være med på håndværkerlisten. Vi har allerede nu lidt over 40 virksomheder tilmeldt til håndværkerlisten.”

Har man brug for hjælp til oprettelse eller spørgsmål til udbudsportalen generelt, er man altid velkommen til at rette henvendelse til Chanette Lyngsåe på e-mail scsly@naestved.dk.

Link til udbudsportalen finder du her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag de seneste nyheder, arrangementer og invitationer direkte i din indbakke

SE OGSÅ...

Næstved Kommune opnår højeste placering nogensinde i DIs analyse af kommuners erhvervsvenlighed

Næstved rykker 18 pladser frem og lander som nr. 31 i årets DI-analyse. Det er den højeste placering nogensinde, og placerer Næstved som den tredje mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland.

Få sparring til digitalisering  af din virksomhed

Din indgang til kommunen

Få hjælp hos Næstved Erhverv til at finde den rigtige sagsbehandler i kommunen

Branding, markedsføring og salg

Næstved Erhverv hjælper dig med din kommercielle kommunikation. Få sparring om din branding, markedsføring og salg.

Mere information...

Tilmeld dig Nytårskuren

Mød Næstved Erhvervs medarbejdere

Se film om Næstved Erhverv

Næstved Kommunes erhvervspolitik