Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Puljemidler bidrager til implementeringen af Holbølls nye strategiske ambition.

Det var Næstved Erhverv, der åbnede entreprenørvirksomheden Holbølls øjne for muligheden for at søge puljemidler til forretningsudvikling.

Af kommunikationskonsulent Jørgen Michael Rasmussen

 

Martin Juhl, Holbøll

Det var Næstved Erhverv, der åbnede entreprenørvirksomheden Holbølls øjne for muligheden for at søge puljemidler til forretningsudvikling. I 2023 fik Holbøll i alt 250.000 kr. i støtte fra ordningen SMV:Pro til rådgivningshjælp i forhold til at facilitere og implementere tiltag som bidrager til virksomhedens strategiske ambition.

Holbøll er en entreprenørvirksomhed med over 200 medarbejdere, der, som Direktør for Forretningsudvikling Martin Juhl formulerer det, ”arbejder med alt anlægsarbejde under knæhøjde” – det vil typisk være infrastruktur-projekter, forsynings- eller større byggemodnings-projekter! Holbøll har for nylig haft 75 års jubilæum, og virksomheden har igennem de seneste år oplevet en kraftig vækst.

”Vi vinder i gennemsnit 1/3 af opgaver, vi byder på. Vi har en stor andel af tilbagevendende kunder. Og vi har også et stigende salg til nye kunder. ”, fortæller Martin Juhl, der mener, at den oplevede vækst kan tilskrives virksomhedens dygtige medarbejdere.

”Tidligere havde vi nok, lige som de fleste, vores primære fokus rettet på, at lande de store opgaver og på hvad vi kunne tjene på opgaverne. Vi forsøgte at kigge frem og styre efter, hvilke opgaver, vi mente, der kunne være på vej på markedet. I dag har vi vendt kikkerten. Det er nemlig rigtigt svært at kigge flere år frem i tiden, og man skal passe på med at styre efter en ledestjerne, der ligger alt for langt væk. I dag har vi en forretningsstrategi, hvor vi først og fremmest fokuserer på medarbejderne. Det betyder at vi jagter opgaver som passer til vores medarbejdere og at der har været fravalg af opgaver, som vi tidligere ville gå efter, men som vores medarbejdere fandt mindre engagement og interesse i at lave. Det medfører at vi fortsat leverer et ordentligt stykke arbejde, som både er sjovt og som vi alle kan være stolte af”.

 

Det er de gode medarbejderne, der skaber vores succeser 

Det er ikke så tit, at man hører større entreprenørvirksomheder sige det så entydigt og klart som Holbøll, men Martin Juhl er ikke i tvivl: ”Det har været aldeles afgørende for os at sætte fokus på medarbejderne og have en ambition om at være branchens bedste arbejdsplads. Det er de gode medarbejderne, der skaber vores succeser og i en verden, hvor det er svært at rekruttere dygtige medarbejdere, er det kun blevet vigtigere at tænke den vej”.

Holbøll udviklede selv deres nye strategiske ambition som led i en større forretningsplan med et ønske om at blive bedre til at tiltrække og fastholde talenter, god onboarding for nye medarbejdere og løbende uddannelse af eksisterende medarbejdere. Virksomheden så også en mulighed for hjælp til implementeringen af ambitionen: ”Når du skal udvikle en entreprenørvirksomhed, er det vigtigt at have for øje, at du har at gøre med en meget praktisk orienteret medarbejdergruppe, som ikke nødvendigvis interesserer sig for at diskutere strategi.”

”Derfor havde vi behov for professionel hjælp til at implementere vores strategiske tanker således, at vi fik medarbejderne med fra starten. Det var i dén forbindelse, at vi henvendte os til Næstved Erhverv for hjælp. I fællesskab med Næstved Erhvervs erhvervskonsulent fandt vi frem til, at det var en mulighed at søge penge til ekstern rådgivning via SMV:Pro-støttepuljen. Og herigennem var vi så heldige, at få finansieret halvdelen af et konsulentforløb på i alt 500.000 kr. Det gør da en forskel i vores stramme udviklingsbudget.”, slutter Martin Juhl.

For Holbøll betyder støtten, at man takket være sparring og coaching fra dygtige eksterne konsulenter sikrer, at den nye strategiske ambition får bedre vilkår for at lykkes og gøre en konkret forskel for medarbejdere – og derigennem for virksomheden!

Husk, at I som virksomhed i Næstved Kommune altid er velkommen til at kontakte senior erhvervskonsulent Dennis Lisner Thyssen for at høre mere om SMV:Pro-støttepuljen eller andre puljemidler.

Mere info om Puljemidler?

Kontakt chefkonsulent Dennis Lisner Thyssen.

SE OGSÅ...

Din indgang til kommunen

Få hjælp hos Næstved Erhverv til at finde den rigtige sagsbehandler i kommunen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag de seneste nyheder, arrangementer og invitationer direkte i din indbakke

Få sparring til digitalisering  af din virksomhed

Mere information...

Få succés med din detailvirksomhed.

Hjælp til at finde det rette skrivebord i kommunen?

Styr på GDPR-lovgivningen?

Næstved Kommunes erhvervspolitik