Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Mange virksomheder går glip af tilskudsmidler

”Mange virksomheder misser muligheden for at få projektstøtte til deres forretningsudvikling ene og alene, fordi de ikke kender til de mange puljemidler, som det er muligt at søge eller fordi de har en fordom om, at det er svært at komme i betragtning til midlerne. Intet kunne være mere forkert!”, siger direktør Rasmus Holst-Sørensen fra Næstved Erhverv.

”Der er selvfølgelig veldefinerede rammer for, hvilke projekter, som man kan søge penge til og bestemte krav, man skal leve op til som ansøger, afhængigt af de enkelte puljer. Men generelt er der”, ifølge Rasmus Holst-Sørensen, ”en stor chance for at komme i betragtning til de udbudte puljemidler, end de fleste virksomheder går og tror.”

”Det er en fordom, at det er vanskeligt som virksomhed at søge puljemidler”, siger Rasmus. ”I 2022 og 2023 har Næstved Erhverv f.eks. hjulpet 57 lokale virksomheder med at hjemtage mere en 7,9 mio. kr. i tilskud og fondsmidler. Det, vi hjælper med, er at definere et støtteberettiget projekt sammen med virksomheden og give sparring og kvalitetssikring til ansøgningerne. Det koster ikke noget at sparre med os.”

Man kan også selv finde nogle af de aktuelt udbudte puljemidler på hjemmesiden virksomhedsprogrammet.dk.

Det er muligt at søge puljemidler til mange forskellige typer af forretningsudvikling. Det kan være opstart af virksomhed, eksport, digitalisering, brug af sociale medier, ejer- eller generationsskifte, strategiudvikling eller grøn omstilling.

Som virksomhed kan man samlet set søge om tilskud som svarende helt til op til 300.000 euro over en 3-årig periode. Det er altså sagtens muligt, som virksomhed, at søge flere typer af tilskudsmidler til forskellige udviklingsprojekter på samme tid.

Teksten er blevet bragt som artikel i Sjællandske/Erhverv Sjælland-tillægget den 8. februar 2024.

Dennis Lisner Thyssen

Vil du vide mere om tilskudsmidler? Så er du altid velkommen til at kontakte chefkonsulent Dennis Lisner Thyssen.

SE OGSÅ...

Tilskudsmidler & EU-støtte

Få vejledning om mulige tilskudsmidler og EU-støtte hos vores dygtige rådgivere.

Se vores aktuelle kurser, workshops og events

Mere information...

Få hjælp til grøn omstilling

Rekruttering? Tjek ArbejdskraftAlliancen

Deltag i Morgenbrief den 5. marts

Tilmeld vores nyhedsbrev