Spring navigationen over og gå direkte til indhold

8 kommuner er gået sammen om at gøre det nemmere for virksomheder at rekruttere medarbejdere

ArbejdskraftAlliancen var oprindeligt et projekt initieret af Næstved Erhverv med det mål at hjælpe de lokale virksomheder med at rekruttere, tilknytte og opkvalificere medarbejdere. Nu er projektet udvidet til at være et regionalt projekt, der omfatter hele 8 kommuner og er støttet af Region Sjælland.

”Vi startede oprindelig projektet op her i Næstved Erhverv som et rent lokalt projekt tilbage i 2017”, fortæller chefkonsulent Dennis Lisner Thyssen, ”men meget hurtigt skabte projektet opmærksomhed i de lokale erhvervsservices i andre kommuner på grund af den succés, vi havde med projektet her i Næstved.”

Idéen med ArbejdskraftAlliancen er grundlæggende at samle viden om og overblik over alle de aktører, der kan hjælpe en virksomhed med rekruttering af arbejdskraft – det være sig medarbejdere eller praktikanter – eller videreuddannelse af medarbejderstaben på ét sted. Som virksomhed kan det være svært at have det fulde overblik over både offentlige og private arbejdsmarkedsaktører og uddannelsesinstitutioner. Her kan ArbejdskraftAlliancens konsulenter hjælpe med at finde de tilbud og løsninger, der matcher den enkelte virksomheds behov. Det kan også være tilbud, som ligger uden for virksomhedens lokalområde.

”Rekruttering, tilknytning og opkvalificering af medarbejdere er et issue for de fleste virksomheder. Med ArbejdskraftAlliancen har virksomhederne nu ét sted at gå hen for kvalificeret sparring. Og så er vores vejledning tilmed gratis og uvildig,” fortæller Dennis.

”Det er en kæmpe styrkelse af ordningen, at vi nu er 8 kommuner, der arbejder sammen om projektet”, mener Dennis, og der er muligvis 2 yderligere kommuner på vej ind i projektet. Dialogen står på lige nu.”

ArbejdskraftAlliancens partnere er i dag Business Faxe, Holbæk Erhvervssforum, Kalundborgegnens Erhvervsråd, Næstved Erhverv, Ringsted Kommune, Erhvervsforum Roskilde, Stevns Erhverv plus Erhvervshus Sjælland. Er du interesseret i ArbejdskraftAlliancens ydelser, så skal du som virksomhed henvende dig hos din lokale erhvervsservice for at høre nærmere om mulighederne. En ny samlet hjemmeside for projektet er også på vej, samt en række lokale arrangementer med god inspiration til hvordan man griber sine HR-udfordringer an.

Denne tekst har været bragt som artikel i Sjællandske/ Erhverv Sjælland-tillægget den 8. februar 2024.

Dennis Lisner Thyssen

Vil du høre mere om ArbejdskraftAlliancen? så er du altid velkommen til at kontakte chefkonsulent Dennis Lisner Thyssen

SE OGSÅ...

Aktuelle kurser

Se listen over alle aktuelle arrangementer i Næstved Erhvervs regi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag de seneste nyheder, arrangementer og invitationer direkte i din indbakke

Mere information...

Workshop om salg og eksport til udlandet

Din indgang til kommunen

Mød Næstved Erhvervs bestyrelse

Ønsker du at optimere din online tilstedeværesle?