Spring navigationen over og gå direkte til indhold

21 nye forretninger har etableret sig i bymidten i Næstved det sidste år

I mange provinsbyer lukker der flere forretninger i bymidten end, der kommer nye til. Men ikke i Næstved! På trods af en presset detailhandel, stigende shopping på nettet og et veludstyret storcenter i udkanten af byen, har Næstved succés med at tiltrække butikker til bymidten.

”I løbet af det sidste år er der lukket 6 forretninger i bymidten, men der er til gengæld åbnet 21 nye forretninger. Det er en nettotilgang på hele 15 forretninger, hvilket er usædvanlig godt, hvis vi sammenligner os med andre byer af samme størrelse som Næstved”, fortæller erhvervsdirektør Rasmus Holst-Sørensen

Mandag den 29. januar var borgmester Carsten Rasmussen, erhvervsdirektør Rasmus Holst-Sørensen og citychef Nicolaj Lund Jensen samt repræsentanter fra Næstved Erhverv på en lille turne rundt i bymidten for at sige goddag og byde samtlige nye forretninger velkommen. Det er en bred palet af restauranter og virksomheder med fokus på detail, personlig pleje, kunst, byggeri og lydanlæg med mere, som er åbnet i centrum. Enkelte forretninger har eksisteret i længere tid og er flyttet til bymidten, men de fleste er nyåbnede.

Et fællestræk, når man taler med de nye butiksejere, er passionen for at skabe noget nyt og en optimisme med hensyn til en fremtidig levedygtig bymidte. De har valgt at placere sig i bymidten på grund af det hyggelige bymiljø, deres lokalpatriotisme og et ønske om at bidrage til lokalmiljøet.

Fælles for de nye virksomheder er også, at de alle både arbejder med butiksmiljø, fokus på websalg og tænker i eventbaserede tiltag, for at trække kunder til. Betydningen af de sociale medier, også for det lokale butiksmiljø, er også tydelig – næsten alle bruger Facebook, Instagram og/eller Tik Tok til at komme i dialog med deres nuværende kunder og med potentielle kunder.

Citychef Nicolaj Lund Jensen peger på, at alle de tilkomne virksomheder i midtbyen er karakteriseret ved at have et fokus på kvalitet. ”Det er passionerede mennesker, der byder ind med unikke og gennemtænkte koncepter”, siger han.

Spørger man Nicolaj om, hvilke faktorer, han mener, der har skabt den positive udvikling i Næstved City, så henviser han til flere faktorer:  ” Næstved er en hyggelig og flot by. Bymidten danner med andre ord en god ramme om shopping-oplevelsen og bylivet. Så betyder det noget, at de mennesker, der åbner butik i bymidten, er engagerede mennesker, der åbner butik netop her, fordi de rent faktisk godt kan lide at være i Næstved. Og endelig så har vi i Næstved et tæt og fortroligt samarbejde mellem kommune, erhvervsservice og cityforening, som ikke er nogen selvfølge! Jeg tror, at de workshops, som Næstved Kommune, Næstved Erhverv og Næstved Cityforening har afholdt i 2023 har haft en betydning for bymidtens positive udvikling.”

Rasmus Holst-Sørensen

Direktør i Næstved Erhverv

SE OGSÅ...

Branding, markedsføring og salg

Næstved Erhverv hjælper dig med din kommercielle kommunikation. Få sparring om din branding, markedsføring og salg.

Se vores aktuelle kurser og seminarer

Mere information...

Opstart af virksomhed

Sparring om ledelse

Hvem er hvem i Næstved Erhverv

Se listen over alle vores arrangementer